Сряда бе изключително успешен ден за българските тенисисти на Уимбълдън, след

...
Сряда бе изключително успешен ден за българските тенисисти на Уимбълдън, след
Коментари Харесай

Програма за четвъртък: Григор Димитров и Виктория Томова отново в игра на Уимбълдън

Сряда бе извънредно сполучлив ден за българските тенисисти на Уимбълдън, откакто и Григор Димитров, и Виктория Томова реализираха победа на старта на конкуренцията и през днешния ден ще излязат още веднъж на кортовете в All England Club за срещите си от втори кръг.

На старта най-хубавият ни тенисист реализира повече от безапелационен триумф над японския дебютант Шо Шимабукуро, отпускайки му едвам четири гейма и постигайки експресна победа след по-малко от 90 минути игра. Така той откри място във втория стадий на Шампионата, където му следва да премери сили със международния №102 Иля Ивашка. До този миг двамата имат общо три изиграни дуела между тях, като салдото е в интерес на беларуския представител, който има предимство от 2:1 победи. Последната среща сред тях се състоя през предходната година на шампионата в София, когато някогашният №40 разочарова родния ни тенисист още на старта.

Днес пък Димитров ще има опция да вземе реванш за мъчителното си проваляне на родна земя, като конфликтът им е финален (четвърти) в програмата на корт №3 и ще започва след края на мача сред Лейла Фернандес и Каролин Гарсия. Това значи, че предстоящото начало на дуела с присъединяване на първата ни ракета е не преди 18:00 часа българско време, ако дъждът над Лондон не забави още веднъж графика за деня.

Корт №3 (начало 13:00 часа):

1. Томас Мартин Етчевери - Стан Вавринка

2. Вектория Голубич - Анна Каролина Шмидлова (довършват при 6:3)

3. Лейла Фернандес - Каролин Гарсия

4. Григор Димитров - Иля Ивашка

По-рано денем пък ще можем да се насладим още веднъж на изявите и на Вики Томова, която в откриващия си дуел реализира поврат над международната №27 Бернарда Пера, с цел да си обезпечи конфликт против локалната представителка Кейти Болтър във втори кръг. В момента британката заема 89-ата позиция в международната класация, а единствено преди няколко седмици се поздрави с трофея на шампионата на трева в Нотингам.

Предстоящият конфликт сред Томова и Болтър е трети по стратегия на корт №12 и ще стартира, откакто бъде доиграна срещата сред Матео Беретини и Лоренцо Сонего, като това би трябвало да се случи към 16:30 часа българско време.

Корт №12 (начало 13:00 часа):

1. Каролина Мухова - Юле Нимайер 

2. Матео Беретини - Лоренцо Сонего (довършват при 6:7(5) 6:3 7:6(7) 1:1)

3. Виктория Томова - Кейти Болтър

4. Франсис Тиафо - Доминик Стрикер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР